Продължете към съдържанието

Адаптирани книги на турски език (B2)

Тук ще откриете адаптирани електронни книги на турски език съобразени с езиково ниво на владеене на турски език B2 по Европейската езикова рамка.

Адаптираните книги за ниво В2 използват научените вече глаголни времена и граматични конструкции, които позволяват четене на приказки, повести и романи, и разбиране на по-дълги и сложни изречения или по-дълъг текст, а използваната лексика е съобразена с езиковото ниво на владеене на турски език. Към част от адаптираните книги има речник на непознатите думи, както и обяснения, свързани с употребата на специфични думи и изрази на турски език.

Адаптираните книги са част от Абонамента за Uchaturski.com. Абонаментът ви осигурява и неограничен достъп до всички ресурси на сайта – двуезичен турско-български и българско-турски речник, подробно обяснени граматични правила с множество примери, упражнения по турски език с отговори към тях, както и достъп до Онлайн курсове по турски език с възможност за получаване на Сертификат за владеене на турски език (A1), Сертификат за владеене на турски език (A2).

Приятно четене!

„Ateş böcekleri“ – Адаптирана книга на турски език (B2)

„Batı Yakasının Hikâyesi“ – Адаптирана книга на турски език (B2)

„Elmas“ – Адаптирана книга на турски език (B2)

„İki yabancı“ – Адаптирана книга на турски език (B2)

„Nasrettin Hoca Fıkraları“ – Адаптирана книга на турски език (B2)

„Piknik“ – Адаптирана книга на турски език (B2)

„Sırımız“ – Адаптирана книга на турски език (B2)

„Tırmanış“ – Адаптирана книга на турски език (B2)