Продължете към съдържанието

Онлайн курсове по турски език

Научете турски език с нас! Спестете усилия и време с нашите онлайн курсове по турски език! Ние Ви помагаме да можете!

Онлайн курсовете за самообучение на Uchaturski.com са нов начин да научите турски език. Време е най-после да направите това, което е правилно, работещо изпитано от хората, които вече ни се довериха. През цялото време на обучението си ще имате възможност за консултации с нас в нашата Специализирана група за взаимопомощ при изучаване на турски език, достъпна само за потребители с активен абонамент, в която можете както да поставите и обсъдите с нас всеки възникнал въпрос, така и да срещнете съмишленици!

Онлайн курсовете са част от Абонамента за Uchaturski.com. Освен достъп до онлайн курсовете ни, Абонаментът ви  осигурява и неограничен достъп до всички ресурси на сайта – двуезичен турско-български и българско-турски речник, подробно обяснени граматични правила с множество примери, упражнения по турски език с отговори към тях, а в края на курса ни ви предлагаме и турски разговорник по теми и възможност да преминете и онлайн тест за получаване на вашите Сертификат за владеене на турски език (A1), Сертификат за владеене на турски език (A2).

С нашите онлайн курсове ще промените начина, по който използвате времето си, за да развивате знанията си. Всичко, което искате да знаете е на едно място, обяснено кратко и ясно, на разбираем език. Уроците ни не следват логиката на стандартните учебници по турски език, структурирани са „през погледа на ученика“, а не през този на учителя, за да  предложат бързо практическо приложение и резултати!

Във  всеки един от нашите онлайн уроци по турски език първо, въвеждаме нова граматична или структурна тема, след която е представена тематична лексика. Следва поредица от текстове за четене – или художествена литература, базирана на турски или нетурски източници, или нехудожествена литература, като към всяка част за четене има речник с непознатите думи. И накрая има упражнения, базирани на турската граматика научена урока, както и преглед на новите турски думи. Частите за четене са адаптирани за съответното ниво на изучаващите турски език, като идеята е да се научат повече думи по интересен начин.

Всеки един от уроците по турски език на Uchaturski.com следва логически предходния урок като граматика и лексика. Когато учите, малко по малко усвоявате нови знания, затвърждавате наученото и гарантирано напредвате. Всяка нова дума ще помогне за това!

 

В съдържанието към всеки урок, може да разгледате темите, които обхваща, всеки един от уроците в онлайн курсовете по турски език на Uchaturski.com включва:

 • ясно и разбираемо обяснени граматични правила в турския език
 • примери, за употреба на правилата в ежедневното общуване
 • езикови упражнения по турски език, защото турския език не е език, който може да научите без упражнения
 • ключ с отговори на упражненията, за да проверите отговорите си
 • нови думи на турски език, които са използвани в урока и упражненията към него
 • текстове за четене и диалози към всеки урок, съдържащи научените вече думи и изрази на турски език

За да може да пишете на турски език, трябва да инсталирате на устройството си турска клавиатура. Изобщо не е трудно, отидете в езиковите настройки на вашето устройство, изберете „добавяне на клавиатура“ и добавете турската Q (qwerty) клавиатура. Запознайте се с позициите на турските букви Ö (,); Ç (.); Ş (; ); I (i); İ (SHIFT “); Ğ ([); Ü (]) на българската фонетична клавиатура.

Съвети за изучаване на турски език:

 1. Съсредоточете се върху говоримия език (диалози, текстове за четене), а не толкова върху писмения език особено в началните нива на изучаване на езика.
 2. Водете си тетрадка и записвайте новите думи и упражнения по турски език в тетрадката.
 3. Учете уроците в реда, в който са предложени, ако не следвате този ред, няма да можете да учите ефективно. Преминавайте през уроците един по един, не прекъсвайте материала. Ако все още не сте изучавали Урок 5, не започвайте да изучавате Урок 6.
 4. Четете текстовете и думите на глас, за да подобрите произношението си. Четенето на глас е много важно за „съхраняването“ на информацията.
 5. Редовно преглеждайте уроците, които вече сте преминали. Упражнявайте  се върху вече научения материал.
 6. Правете упражненията към уроците, дори упражненията по математика. Разрешаването на проблеми кара учащия да използва езика, така вие мислите на турски език, за да направите нещо наум.

Пожелаваме ви успех!