Продължете към съдържанието

Онлайн курсове по турски език

Спестете време и усилия с нашите онлайн курсове по турски език!

Онлайн курсовете за самообучение по турски език на Uchaturski.com са разработени по нов и нетрадиционен начин. Предлагаме ви работещ модел за изучаване на турски език – достъпен за всички, които желаят да изучават турски език от нулата или да разширят познанията, които вече имат, като учат „през погледа на ученика“, а не през този на учителя, в удобно време и място.

Всеки един от уроците в онлайн курсовете по турски език на Uchaturski.com следва логически предходния урок като граматика и лексика, така че едновременно да бъдат затвърждавани вече получените знания, които да бъдат допълвани от нови знания стъпка по стъпка. Във всеки един от уроците ни може да видите съдържанието му и темите, които урокът обхваща.

Всеки един от уроците в онлайн курсовете по турски език на Uchaturski.com включва:

 • ясно и разбираемо обяснени граматични правила в турския език
 • примери, за употреба на правилата в ежедневното общуване
 • езикови упражнения по турски език, защото турския език не е език, който може да научите без упражнения
 • ключ с отговори на упражненията, за да проверите отговорите си
 • нови думи на турски език, които са използвани в урока и упражненията към него
 • текстове за четене и диалози към всеки урок, съдържащи научените вече думи и изрази на турски език

За да може да пишете на турски език, трябва да инсталирате на устройството си турска клавиатура. Изобщо не е трудно, отидете в езиковите настройки на вашето устройство, изберете „добавяне на клавиатура“ и добавете турската Q (qwerty) клавиатура. Запознайте се с позициите на турските букви Ö (,); Ç (.); Ş (; ); I (i); İ (SHIFT “); Ğ ([); Ü (]) на българската фонетична клавиатура.

Съвети за изучаване на турски език:

 1. Съсредоточете се върху говоримия език (диалози, текстове за четене), а не толкова върху писмения език особено в началните нива на изучаване на езика.
 2. Водете си тетрадка и записвайте новите думи и упражнения по турски език в тетрадката.
 3. Учете уроците в реда, в който са предложени, ако не следвате този ред, няма да можете да учите ефективно. Преминавайте през уроците един по един, не прекъсвайте материала. Ако все още не сте изучавали Урок 5, не започвайте да изучавате Урок 6.
 4. Четете текстовете и думите на глас, за да подобрите произношението си. Четенето на глас е много важно за „съхраняването“ на информацията.
 5. Редовно преглеждайте уроците, които вече сте преминали. Упражнявайте  се върху вече научения материал.
 6. Правете упражненията към уроците, дори упражненията по математика. Разрешаването на проблеми кара учащия да използва езика, подтиква ви да използвате турския език, така вие мислите на турски език, за да правите нещо наум.

Пожелаваме ви успех!