Продължете към съдържанието

Текстове на турски език за четене, слушане, препис и превод

Тук ще откриете кратки турски текстове, които може да използвате, за да развиете умението си за четене и умението си за слушане на турски език онлайн. Турският език е фонетичен език, така че при четене на текст вие изговаряте думите така, както са написани и както ги чувате.

Към текстовете за четене на турски език са добавени и звукови файлове за слушане на турски език със съдържанието на конкретния текст, в които може да слушате турското произношение, докато четете. 

Упражнявайки четене на турски език, паралелно с прочитането на думите и слушайки турското произношение, ще осъзнаете по-лесно и тяхното свързано значение в текста. Докато четете или слушате онлайн турските текстове опитайте да хванете основния смисъл на цялото изречение. По този начин ще успеете да разберете значението на думите, изхождайки от цялостното съдържание на конкретния турски текст. 

Пълният достъп до текстовете на турски език за четене, слушане, препис и превод, е част от Абонамента за Uchaturski.com. Абонаментът ви осигурява и неограничен достъп до всички ресурси на сайта – двуезичен турско-български и българско-турски речник, подробно обяснени граматични правила с множество примери, упражнения по турски език с отговори към тях, както и достъп до Онлайн курсове по турски език с възможност за получаване на Сертификат за владеене на турски език (A1), Сертификат за владеене на турски език (A2).

Benim ailem

Benim günüm

Bizim evimiz

Benim öğretmenim

Tatil

Bobby`nin ailesi

Bir alışveriş

Mektup

Üç Arkadaş

Sinemada

Kahraman Ailesi

Lokantada

Ankara’da bir günde ne yapabilirim?

Futbol maçı

Mutlu kız

Haftalık alışverişi planlama

Tanya’nın Adana Gezisi

Adana’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

Ninem

Nasreddin Hocanın hindisi

Çiçekçi Adnan amca

Antalya

Hayvanlar Ailesi

Türkiye’de Şehir içi ve Şehirlerarası Yolculuk

Orhan Pamuk

İstanbul ve Vancouver’ı karşılaştırma

Uyku

Uzun zaman oldu

Ünlü Türk Şairi Yunus Emre

İyilik ve kötülük

Kitap okumanın faydaları