Продължете към съдържанието

Турска граматика

турска граматикаВсяка част от турската граматика има своето логично обяснение на български език. Въпреки това съпоставка и паралел между двата езика не бива да се прави, т.к. турският език има значителни различия от българския език. Турският език, за разлика от повечето европейски езици, е аглутиниращ език, което означава, че граматически наставки се прикрепят към една основа, като всяка една наставка има свое собствено граматическо и лексикално значение. Това е малко объркващо в началния етап на изучаване на езика, но в последствие процесът се автоматизира, защото всяко правило има своето логично обяснение.

Изучаването на турски език е предизвикателство, но ако желаете да изучавате турски език, може да направите това с нашите Онлайн курсове по турски език и да вземете вашите Сертификат за владеене на турски език (A1), Сертификат за владеене на турски език (A2).

Абонирайте се за Uchaturski.com, за да получите веднага неограничен достъп до всички образователни ресурси по турски език

Една от основните пречки при изучаването на турски език са „негативните чувства“ при изучаването на граматиката, които обикновено произтичат от неприятни преживявания в училище, което в зряла възраст поставя бариера пред изучаването на езика. Но не „граматиката“ е виновна за това, а неправилният начин на преподаване. С по-мотивиращи, кратки и ясно обяснени инструкции, изучаването на граматика може да се превърне в много полезен инструмент за разбиране на турския език.

Обучението по граматика е толкова важно, колкото и комуникацията при изучаването на турски език. Важно е да се знае как работи езикът, защото след това не е трудно да бъдат научени думи. Изучаването на турска граматика изисква известни познания и затова тези, които познават граматиката на собствения си език, могат да научат турски език по-лесно. 

Турският език е фонетичен и след като научите азбуката, вече ще можете да четете, а освен това в турския език не съществуват граматични родове (мъжки, женски, среден), което също в някаква степен улеснява учащите.

В секцията „Турска граматика“  са систематизирани основните граматични правила в турския език, групирани по теми, обяснени кратко и ясно на български език и подкрепени с много примери и упражнения, така че те лесно да бъдат разбрани, запомнени и употребявани.

Всички застъпени и обяснени правила в практическата граматика на турския език, имате възможност да разгледате и да упражните в онлайн упражненията към всяка една от граматичните теми в Uchaturski.com.

Може да видите и практическото приложение на граматическите правила в турския език в различни видове кратки и несложни турски текстове, в това число – Текстове за четене  на турски езикТекстове на турски песниТекстове на турски готварски рецептикоито са на ваше разположение в секцията за Текстове на Uchaturski.com.

Граматическите правила в турския език включват: