Текстове

Тук ще откриете различни видове турски текстове, които ще ви улеснят при изучаване на езика. 

Кратки текстове на турски език, с които по – лесно ще развиете умението си за четене и които може да използвате за слушане, препис или превод от турски на български език. Турският език е фонетичен език, така че при четене на текст вие изговаряте думите така, както са написани. Към текстовете за четене са добавени и звукови файлове със съдържанието на конкретния текст, в които може да слушате произношението на турски език, докато четете. Ако сте начинаещи или средно напреднали в обучението си по турски език и търсите несложни текстове, които да ви доставят удоволствие при усвояването на езика, тези кратки истории ще ви бъдат полезни.

Текстове на песни на турски език. Любимата музика влияе положително върху емоциите, затова слушането на турска музика ще насърчи обучението ви и съчетавайки полезното с приятното скоро ще откриете как някои турски фрази могат да останат завинаги в главата ви, когато са повтаряни в харесвани от вас песни. Благодарение на музиката на турски език ще успеете да подобрите познанията си, например като слушате песни с лесно разбираем изказ на изпълнителя. Изборът на турска музика е въпрос на личен вкус, но песни изпяти от турски певци с разбираемо произношение, в голяма степен биха ви улеснили. Проверявайте в речника значението на непознатите думи и се връщайте често към новите думи и изрази.

Текстове на готварски рецепти от турската кухня. У нас турската кулинария е доста добре позната и голяма част от турските ястия са харесвани, защото в турската кухня се преплитат разнообразие от вкусове. Четейки и използвайки автентични турски кулинарни рецепти, вие едновременно ще учите турски език и ще уловите детайлите в приготвянето на всяко едно от типичните турски ястия. С времето ще успеете да напишете и списъка за пазаруване на турски език и така подготовката за готвене ще се отрази положително и на езиковите ви умения.

Facebook Pagelike Widget
Content Protection by DMCA.com


„Изучавайки нов език, ние буквално поумняваме. Овладяването на чужд език укрепва и развива невронната мрежа на мозъка“ 

Майкъл Гоув

error: